© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την εορτή της 25ης Μαρτίου

  Την Τετάρτη 20 Μαρτίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Γιοκάλειο Ίδρυμα η κεντρική εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η γιορτή ξεκίνησε με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από την παιδική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο αιδεσιμώτατος ιερέας Γεώργιος Μάριζας. 
  Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο του Βασίλη Ρώτα « Να ζει το Μεσολόγγι». Υπεύθυνη ήταν η δασκάλα της τάξης Βελισσαρία Τζαναβάρη. Η εκδήλωση περιλάμβανε ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου ,που την αποτελούν μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης , σε διδασκαλία της εκπαιδευτικού Νατάσσας Καραγιάννη. 
 Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στους παραδοσιακούς χορούς. Οι μαθητές της Ε΄ χόρεψαν τα «Σαράντα παλικάρια» και «Καλαματιανό» , ενώ οι μαθητές της Στ΄ δυο πολύ γνωστούς χορούς του τόπου μας , το Μυλωνιάτικο και τον Καβοντορίτικο . Τη διδασκαλία των χορών είχε αναλάβει ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ελευθερίου. 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις